Előfizetői tartalom

Nagyon jót tenne az IMF- megállapodás a privátbankoknak

Portfolio
A magyar piacon 2006-ban indította el az Erste a privátbanki üzletágát, amely a külső akvizíciónak és a belső szegmentációnak köszönhetően gyors bővülést tudott felmutatni az utóbbi években. Kállay András, az Erste Private Banking igazgatója szerint az Ausztriában jól működő modell itthon is életképesnek bizonyult, annál is inkább, hiszen az ügyféligények és árazási logika alapján sokkal közelebb áll a piac hozzánk, mint hinnénk. Az igazgató szerint a válság miatt megkésve nálunk is elkezdődhet a konszolidáció, a mérethatékonyság ugyanis felértékelődik, ami a következő években akár újabb akvizíciós lehetőséget teremthet az Erste számára. Növekedési potenciál a bankon belül a prémium banki szegmensnél van, ezért is döntöttek úgy a bankban, hogy a háromszintű kiszolgálási modellre térnek át, amely később a privátbanki szegmensre is hatással lehet. Az ügyfeleket illetően jelentős változás nem történt az elmúlt hónapokban, szerencsére a januári turbulencia az IMF tárgyalások elhúzódása ellenére most nem következett be.

Portfolio.hu: Az Erste privátbanki üzletága 2006-ban indult el. Hogyan ment a kezdeti időszak? Kállay András: Az Erste Bank több szempontból is speciális helyzetben volt 2006-ban, egyrészt a kiterjedt fiókhálózata miatt nagyon erős belső potenciál volt az üzletág felállítása számára, másrészt akvizíciós lehetőség is adódott az organikus bővülésen felül. Az ING akkor...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés