Előfizetői tartalom

Mi lesz így a betétek legnagyobb vetélytársával?

Portfolio
Jelenleg a lakossági befektetők kedvenc termékei a befektetési alapok, a komoly mértékű jegybanki alapkamat-csökkenés után több százmilliárd forint érkezett az alapokba. Miután megnéztük a kötvény- és az abszolút hozamú alapokat, eljött az idő, hogy a pénzpiaci alapok is terítékre kerüljenek. Gyűjtésünk szerint 2013 közepére egy év leforgása alatt a kezelt vagyon 285 milliárd forinttal emelkedett, amelyből a tőkebeáramlás 217 milliárd forintot tett ki. Az alapok között mind rövid-, mind hosszú távon nagyobb eltérések voltak a teljesítményekben, ráadásul várakozásaink szerint az átárazódás miatt csökkenni fog az elérhető hozam. Mindez az alapszektoron belüli átrendeződésre is rásegít, pedig már az utóbbi hónapokban is háttérbe szorultak a pénzpiaci alapok.

A lakosság a pénzpiaci alapokat is kedvelte. Bármely statisztikát is nézzük, 2013 eddig a befektetési alapokról szólt, korábbi elemzéseinkből kiderült, hogy a két - relatív értelemben - legnagyobb növekedést felmutató alapkategória a kötvényeké és az abszolút hozamúaké volt. Most a legnagyobb részesedéssel rendelkező pénzpiaci alapokat vesszük górcső alá, amelyek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés