Előfizetői tartalom

Már csak az államkincstárnál nyithatunk babaszámlát

Portfolio
Hétfőtől már csak a Magyar Államkincstárnál lehet Start-számlát nyitni, a legfontosabb változás emellett, hogy a babaszámlák esetében az éves befizetési plafon megszűnik, miközben számlát nem csak újszülöttek számára lehet nyitni - írja a Világgazdaság. Utóbbi esetben egyszeri jóváírást nem kap a számlatulajdonos, viszont az éves befizetés után 10 százalékos, maximum 6000 forintos állami támogatás megmarad. Mivel legalább három éves felhalmozási időre szükség van, és az állampapírhozamok magasan vannak, akár egy kamaszgyerek esetén is érdemes lehet számlát nyitni.

Októbertől megváltozott a babakötvényre vonatkozó szabályozás, a szülők a gyermekeik részére mostantól csak a Magyar Államkincstárnál nyithatnak számlát, ami azt jelenti, hogy nem sok választási lehetőség van, mint például korábban, amikor a bankoknál lehetett ugyanezt megtenni. A babakötvényt még 2006-ban azért vezették be, hogy a gyermekekről való gondoskodást...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés