Előfizetői tartalom

Újabb botrányra derült fény Görögországban

Portfolio
Megszokott, hogy bizonyos veszélyes munkát végző szakmákban dolgozók korábban mehetnek nyugdíjba, mint az átlag. Görögországban viszont a szakszervezetek lobbi-tevékenységének hála olyan szakmák is bekerültek a megterhelő munkakörökbe, mint a fodrászok, szobalányok, metróvezetők vagy kertészek. A politikusok korábban nem tulajdonítottak ennek nagy jelentőséget, viszont most ők is a szigorítás mellett vannak. A jogosultsági kör a jövőben erősen szűkül, azonban a rendszer csak 2015 után változik meg, addig a régi szabályok szerint el lehet menni nyugdíjba 50 vagy 55 évesen - írja a Handelsblatt.

Többek között ilyen és ehhez hasonló témákról is szó lesz a Portfolio.hu Öngondoskodás konferenciáján. A félnapos eseményen a vagyonkezelési szektor megújulása áll a középpontban. A világ legtöbb országában a veszélyes munkát végző emberek számára könnyítés van érvényben, ha a nyugdíjazásról van szó, ez érthető is, hiszen nagyon sok olyan munkakör (fegyveres...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés