Előfizetői tartalom

Nyugdíjpénztári játékok (Vélemény)

Portfolio
Veszélyes precedenst teremthet a nyugdíjpénztárakból való visszalépés engedélyezése, ami gyengébb jövőbeli pénztári teljesítmények esetén kínos kérdéseket vethet fel - írja Dr. Radnai Márton a közelmúltbeli pénztári változások kapcsán. A szakember szerint ráadásul a külföldi eszközök arányának korlátozása sem optimális megoldás, és nehezen is indokolható a múltbeli piaci adatok alapján is. Radnai Márton írását az alábbiakban változatlan formában közöljük.

A meleg nyári hónapokban több olyan, a magán-nyugdíjpénztári rendszert érintő szabályozói változás történt, aminek a megítélése finoman szólva nem egyértelmű. Az egyik az állami rendszerbe történő visszalépés engedélyezése, a másik a deviza-befektetések korlátozása. Az alábbiakban ezt a két kérdést elemezzük, és röviden szót ejtünk egy tervezett intézkedésről...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés