FONTOS Kulcsfontosságú esemény történt a bitcoinnal - Mi lesz most?
 
Előfizetői tartalom

Mészáros József: a pénztártagok többsége bölcs döntést hozott

Portfolio
A Magyar Nemzetben ma jelent meg egy interjú Mészáros Józseffel, az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság vezetőjével. A főigazgató szerint a nyugdíjpénztártagok többsége bölcs döntést hozott, a tagok 97%-a tudomásul vette, hogy a visszalépés a kedvezőbb megoldás. Mészáros szerint a következő egy hónapban nem fog lényegesen változni a maradást választók száma, hiszen csak speciális esetben lehet még nyilatkozni. A jövőre vonatkozóan csak néhány, eddig is ismert tényezőt tudhattunk meg. Például az egyéni számlákkal az államnál is átlátható rendszert akarnak kialakítani, amivel ösztönözni lehet a járulékfizetést, miközben azt is meg szeretnék valósítani, hogy a felelős gyermekvállalás jutalmazható legyen. Végül, de nem utolsó sorban a főigazgató azt is elmondta, hogy meg lenne lepve, ha az Alkotmánybíróság fogást találna a friss nyugdíjtörvényeken.

Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság (ONYF) vezetője a Magyar Nemzetnek adott interjújában a nyugdíjrendszerről beszélt, azon belül is az államnál kialakítandó egyéni számlákról. Hétfőre utalva elmondta, hogy 96 ezer tag töltötte ki a hat órás adatok szerint a maradási nyilatkozatot. Mészáros József szerint a tagok fegyelmezetten döntöttek, a magánnyugdíjpénztári...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés