Előfizetői tartalom

Lép a kormány - Nem csökken az özvegyi nyugdíj

Portfolio
Még ebben a hónapban hozzányúl a kormány a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló törvényhez, a jogszabályokat úgy változtatják meg, hogy az özvegyi nyugdíjak mértéke ne csökkenjen - írja a Magyar Nemzet. A korábbi rendelkezések szerint erőteljesen csökkent volna a nyugellátás mértéke 2012. szeptemberétől, azonban erre végül mégsem kerül sor.

A kormány kezdeményezi a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló törvény módosítását, amelynek köszönhetően minden rendszeres szociális járadékban részesülő özvegy megkapja a járandóságát, vagyis az előzetes híresztelésekkel ellentétben nem csökken az özvegyi nyugdíj. A korábbi átmeneti rendelkezések szerint idén szeptembertől megváltozott volna az ellátásuk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés