Előfizetői tartalom

Új kormányhatározat - Nem tudni, ki kalkulálja majd a hozamainkat

Portfolio
Hatályba lépett a nyugdíjpénztár-választásról szóló kormányhatározat. A dokumentumból kiderül, ezentúl nyugdíjat csak nyugdíjjárulékból lehet folyósítani, több kedvezményre számíthatnak a megmaradó önkéntes nyugdíjpénztárak. A határozat egységesíti az állami rendszerbe visszatérők illetve a pénztáraknál maradók munkavállalói nyugdíjjárulékát is, ez a bruttó bér tíz százaléka lesz. A kormányhatározat több ponton átfedésben van azzal a nyugdíjtanulmánnyal, amit két hete publikált a Nemzetgazdasági Minisztérium. De a tanulmány még jóval többet ígért a visszalépőknek annál, ami most a kormányhatározatból kihámozható - írja laptársunk, az Index.

Egy a közlönyben szerdán megjelent, csütörtöktől hatályos kormányhatározat szerint a kabinet erősíteni fogja az önkéntes pénztárakat, - ide mindenki akkor fizet be, ha jónak látja, a takarékoskodást az állam adókedvezménnyel támogatja -, a határozat a részletekre azonban nem tér ki, tehát nem világos, hogyan fog kinézni az önkéntes takarékoskodás támogatása. Az...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés