Előfizetői tartalom

Tovább esnek a nemesfémek, főként az ezüst

Portfolio
Tovább folytatódott ma a nemesfémek mélyrepülése. Az ezüst már 5 százalékos mínuszban is járt, az arany pedig benézett 1600 dollár alá. Bár a vevők azóta némileg feljebb húzták az árfolyamokat, a kép továbbra sem rózsás. A lassuló gazdasági növekedés ugyanis deflációhoz vezethet, amely nem kedvez az infláció ellen védelmet nyújtó nemesfémeknek, az ezüstöt pedig emellett lefelé húzza, az esetleges csökkenő ipari kereslet is.

Tegnap után ma folytatódott az arany és az ezüst mélyrepülése. Az esés mögött az arany esetében főként a gazdasági lassulás okozta várható alacsony inflációs környezet áll, miközben úgy tűnik, a további jegybanki likviditásbővítő programok egyelőre elmaradnak. Az aranypiaci korrekció szeptember elején indult meg, a nemesfém iránti növekvő spekulatív keresletnek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés