Előfizetői tartalom

Töretlenül ömlik a pénz a feltörekvő piacokra

Portfolio
Az elmúlt hetekben ismét felgyorsult a tőkebeáramlás a feltörekvő részvényalapoknál, a szerdával végződött héten ugyanis már nettó 2,54 milliárd dollárnyi friss pénz érkezett az alapokba. A befektetők elsősorban a globális, és az ázsiai részvényalapokat keresték, míg a hazánkat is magába foglaló CEEMEA régióból és Latin-Amerikából összességében tőkét vontak ki. A feltörekvő kötvényalapokba nettó 800 millió dollár érkezett a héten, ami szintén átlag feletti, noha 8 hét után először nem éri el az 1 milliárd dollárt.

Az elmúlt 15 hétből 14-et pozitív tőkebeáramlással zártak a feltörekvő részvényalapok, a legutóbbi, szerdával végződött héten ráadásul 2,54 milliárd dollárnyi friss tőkét könyvelhettek el az alapok - az EPFR adatai szerint. A feltörekvő részvények népszerűsége érthető, hiszen egyrészt fundamentálisan viszonylag vonzónak számítanak, másrészt a fejlett országok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés