Előfizetői tartalom

Szárnyalással indították az évet a feltörekvő részvénypiacok

Portfolio
Igen optimista hangulatban kezdődött a 2012-es esztendő, a kockázatvállalási hajlandóság visszatérésével pedig ismét a feltörekvő részvénypiacok felé fordultak a befektetők, miután tavaly közel 30 milliárd dollárt vontak ki a több mint 20 százalékos esést elszenvedő piacokról. Az utóbbi három héten folyamatos tőkebeáramlás jellemezte a feltörekvő piacokat, a szerdával végződött héten például november eleje óta nem tapasztalt, nettó 1,9 milliárd dollár érkezett - az EPFR adatai szerint. Az egyes régiók közül ismét a Magyarországot is magába foglaló CEEMEA régió volt a legnépszerűtlenebb, egyedül innen vontak ki pénzt. A globális és ázsiai alapok viszont kedveltek voltak a befektetők körében.

Igen optimista hangulatban kezdődött a 2012-es esztendő, a feltörekvő részvénypiacok már harmadik hete folyamatosan emelkednek, év eleje óta a legfőbb feltörekvő piaci részvényindex, az MSCI Emerging Markets pedig már több mint 8 százalékkal került feljebb. A globális befektetői hangulatot javította, hogy az EKB decemberben a 3 éves alacsony kamatozású banki hiteleken keresztül...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés