Előfizetői tartalom

Soha nem történt még ilyen - Rekord a feltörekvő piacokon

Portfolio
Amióta az EPFR Global adatokat gyűjt a feltörekvő piaci részvényalapok tőkeáramlásáról, azóta nem érkezett annyi tőke a régióba, mint a január 9-ével zárult hét során. Egyetlen hét alatt 7,5 milliárd dollárral nőtt az alapok vagyona a befektetők vásárlásainak köszönhetően, ebből 5,7 milliárd a globálisan befektető alapokba ment. Legnagyobb szerencsénkre a kockázatvállalási hajlandóság emelkedése a régiónkban is tőkebeáramlást eredményezett. A feltörekvő népszerűségét mutatja, hogy a kötvényalapokba is minden idők második legmagasabb beáramlását mérte az adatszolgáltató.

Soha nem látott mértékű friss tőke érkezett a feltörekvő piaci részvényalapokba a szerdán zárult héten, az EPFR Global adatai szerint 7,5 milliárd dollár volt a nettó értékesítés az alapoknál, ami több mint a kétszerese az előző heti 3,4 milliárdos beáramlásnak. Az összes alapkategória profitálni tudott a magas kockázatvállalási hajlandóságból, az viszont jól látható...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés