Előfizetői tartalom

Rekord tőkebeáramlás az alternatív eszközosztályban

Portfolio
Kimagasló negyedévet tudhat maga mögött az európai befektetési alapszektor, a friss adatok szerint rekord (7,3 milliárd eurós) tőkebeáramlást láthattunk az alternatív alapoknál. A befektetők az alacsony kamatkörnyezetben minden lehetőséget megragadnak, hogy megfelelő hozamot érjenek el, a fedezeti alap stratégiák, köztük is az abszolút hozamra törekvő nagy népszerűségnek örvendenek. A legtöbb pénz az abszolút hozamú kötvényalapokba érkezett, amely 2012-ben is abszolút slágernek számított a piacon - írja az Investment Europe.

Az európai befektetési alappiac 2013 első negyedévében nagyon jól teljesített, különösen nagy tőkebeáramlást mutattak fel az alternatív Ucits alapok, amelyek egész Európában értékesíthetők, és a hagyományos eszközosztályok és stratégiák helyett alternatívát kínálnak a befektetőknek. A MondoAlternative adatai szerint 7,3 milliárd euró áramlott a szegmensbe, ami rekordnak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés