Előfizetői tartalom

Rájár a rúd a feltörekvő részvénypiacokra

Portfolio
Az európai adósságválság és a világgazdasági növekedés várható lassulása egyaránt hozzájárult, hogy a befektetők kockázati étvágya csökkent az elmúlt hetekben, ami ezúttal is együtt járt a részvényalapok, különösen a feltörekvő piaci alapok tőkekiáramlásával. A befektetők továbbra is negatívan ítélték meg a legnagyobb feltörekvő országokat, így Kínát, Indiát, Brazíliát, és ezúttal - az olajár korrekció utáni stagnálása miatt - Oroszországot is, a feltörekvő részvényalapokból összesen nettó 1 milliárd dollárt vontak ki a múlt szerdával zárult héten. A feltörekvők mellett a fejlett piaci részvények sem voltak népszerűek, a tőke ugyanis továbbra is inkább a kötvényalapokat kereste.

A kezdeti pozitív hangulat hamar olvadni kezdett májusban, ami a feltörekvő részvényalapok népszerűségének csökkenésében is megmutatkozott. Hét egymást követő hét, és nettó 15 milliárd dolláros tőkebeáramlás után az elmúlt két hétben már a pénzek kiáramlása volt jellemző a feltörekvő piaci részvényalapoknál. A múlt szerdával végződött héten a tőkekiáramlás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés