Előfizetői tartalom

Nem bíznak a befektetők - dől a pénz az amerikai pénzpiaci alapokba

Portfolio
Hiába tűnt úgy az elmúlt hónapokban, hogy javult némileg a hangulat a részvénypiacokon, a befektetői bizonytalanságot, és a kockázatvállalási hajlandóság csökkenését jelzi, hogy több év után először nőtt jelentős mértékben az amerikai pénzpiaci alapok vagyona november-decemberben. A két hónap során több mint 70 milliárd dollárnyi friss tőke érkezett a rövid lejáratú amerikai állampapírokat vásárló alapokba, ilyen mértékű tőkebeáramlás pedig 2009 elején volt utoljára - írja a Financial Times.

A kockázatvállalási hajlandóság jelentős visszaesését mutatja, hogy az elmúlt hónapokban jelentősen megnőtt az amerikai pénzpiaci alapok kezelt vagyona. A novemberi 30 milliárd dollár után decemberben újabb több mint 42 milliárd dollár érkezett az amerikai pénzpiaci alapokba - az ICI adatai szerint -, ilyen mértékű kéthavi tőkebeáramlást legutóbb 2008 december, illetve...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés