Előfizetői tartalom

Miért nem teljesítenek már jól a legsikeresebb hedge fundok?

Portfolio
A Soros György nevével fémjelzett globális makro alapok a legsikeresebb hedge fundok voltak az elmúlt 3-4 évtizedben, az elmúlt években viszont egyes elemző cégek szerint már sokszor alulteljesítők voltak, az utóbbi időben pedig tőkekivonással szembesültek. A Mark Dow blog szerint ennek leginkább történelmi okai voltak. A kategóriák persze nem annyira egyértelműek, így más kutatóknál a globális makro hedge fundok továbbra is jól szerepelnek.

Egyes hedge fund elemző cégek arra világítottak rá, hogy a Soros György nevével fémjelzett globális makro hedge fundok az elmúlt években viszonylag gyenge teljesítményt produkáltak, noha a korábbi években a hedge fundok között ez a szegmens hozta a legjobb eredményeket. Ennek részben történelmi okai vannak. A válság előtt a globális makro szegmens legnagyobb játékosai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés