Előfizetői tartalom

Megszólalt a tőzsdei villámrobotok magyar származású atyja

Portfolio
A másodpercek tört része alatt óriási mennyiségű ügyletet lebonyolító villám kereskedést folytató robotok (HFT) atyja, a magyar származású Thomas Peterffy úgy vélte, a hatóságoknak nem kellene szigorúan leszabályozniuk a robotokat, az azokkal kapcsolatos fenntartások ugyanis kezelhetők. Az Interactive Brokers elnöke szerint az automatikus kereskedés megjelenése sokat lendített a tőzsdei kereskedés fejlődésén.

A világ egyik legnagyobb online brókercégének vezérigazgatója, a magyar származású Thomas Peterffy, avagy Péterffy Tamás volt a CNBC vendége, akit a villám tőzsdei robotok (high frequency trade, HFT) atyjaként, és a tablet ősének megalkotójaként aposztrofáltak. Az Interactive Brokers alapítója és elnöke egyrészt kiemelte, hogy az automatikus kereskedés elterjedése - amiben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés