FONTOS Kiderült, hogyan teljesített az energiakrízisből kilábaló magyar energiaszektor
 
Előfizetői tartalom

Leminősítési hullám söpör az amerikai önkormányzati kötvénypiacon

Portfolio
A jelentős leépítések és költségcsökkentések ellenére több amerikai önkormányzati kötvény besorolását rontották le az idei év első 9 hónapjában, mint a tavalyi egész évben - írja a Bloomberg. Ennek ellenére az alacsony hozamkörnyezetben a magasabb hozamot kínáló önkormányzati kötvények továbbra is igen népszerűek a befektetők körében.

Az amerikai iskolakörzetek, megyék és városok az államoknál sokkal agresszívebb létszámleépítést és költségcsökkentést hajtottak végre az elmúlt négy évben, miután a válság miatt igen komoly bajba kerültek. Az önkormányzatok emellett magasabb hozamokat kell kínálniuk (átlagosan 3,1 százalék) mint a hasonló minősítésű egyéb kötvények, amelyek hozama egyébként...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés