Előfizetői tartalom

Jöhet az amerikai beavatkozás a neves befektető szerint

Portfolio
Ahogy lassul az egész világ, ide értve Kínát, Európát és az Egyesült Államokat is, a befektetők egyre inkább a jegybankoktól várják az újabb élénkítést, ami a helyzet további romlása esetén meg is fog érkezni Amerikában is. A Fed elnökének csalódást keltő megszólalása ugyanakkor teljesen érthető, hiszen Ben Bernanke arra célzott, a jegybanki élénkítés hatékonysága korlátozott, így inkább fiskális lépésekre lenne szükség - mondta Mohamed El-Erian, a Pimco vezérigazgatója a CNBC-nek.

Lassul az egész világ. Európa már recesszióban van, az USA, Kína, Brazília, Oroszország pedig egyre lassuló növekedéssel néz szembe, ez pedig óhatatlanul további jegybanki lazítást tesz szükségessé. A héten e téren Kínában már tapasztalhattunk is előrelépést, a kínai jegybank ugyanis váratlan alapkamat-csökkentést jelentett be csütörtökön. Az amerikai Fed elnöke...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés