Előfizetői tartalom

Hogyan profitálhatunk a kötvénypiac gyengélkedéséből?

Portfolio
Számos jel utal arra, hogy az amerikai államkötvénypiac hozamai esetleg elérték mélypontjukat, és a gazdasági kilátások javulásával emelkedésnek indulhatnak. November óta a Fed kötvényvásárlási programjának ellenére elindultak a kötvényhozamok felfelé, a befektető számára pedig ez a trend is meglovagolható, hiszen a piacon találhatók olyan tőzsdén kereskedett alapok, amelyek éppen a kötvényhozamok emelkedéséből nyújtanak profitot.

Számos jel utal arra, hogy az amerikai államkötvénypiac hozamai esetleg elérték mélypontjukat, és a gazdasági kilátások javulásával emelkedésnek indulhatnak. Egyrészt gazdasági fellendülés jelei erősítik a befektetők kockázatvállalási hajlandóságát, ami a kockázatmentes eszközök, mint például az amerikai államkötvények alulsúlyozásához vezet. Másrészt gyengíti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés