Előfizetői tartalom

Hatalmasat nyert az ország megmentője

Portfolio
A harmadik negyedévben a magyar kötvénypiacon erőteljes rali bontakozott ki, ami nagyon jól jött az ország legnagyobb hitelezőjeként számontartott Templeton számára is. A negyedév során a legnagyobb kötvényalapjaik hazai portfóliója 7 százalékkal emelkedett. A részletes adatokból kiderült, hogy az alapkezelő csak ült a papírjain, nagyobb vásárlásokba nem bocsátkozott, vagyis a kivételesen jó teljesítményeknek volt köszönhető a vagyonnövekedés. Az év eleje óta pedig még jobban fest a magyar portfólió, a hosszabb futamidejű forintos kötvényekkel akár 15-18 százalékos hozamot is el lehetett érni, ami azt jelenti, hogy nagyon megérte megtartani a portfóliót a 2011-es rossz évet követően.

A Franklin Templeton magyar kötvénybefektetései jelentősen emelkedtek június és szeptember vége között, a harmadik negyedéves adatok szerint a teljes - forintos és devizás kötvény - kitettség az első félévhez képest 600 millió dollárral 9336 millió dollárra emelkedett, ami közel 7 százalékos bővülésnek felelt meg egyetlen negyedév alatt. Jól láthatóan a nagyobb alapjainak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés