Előfizetői tartalom

Hatalmas raliban a feltörekvő piaci kötvények

Portfolio
A pénzügyi válság óta a világ jegybankjai jelentős mértékű likviditást öntöttek a piacokra a gazdaság élénkítése céljából. Miközben a fejlett piacok ezekből nem igazán tudtak profitálni, addig a kedvező fundamentumokkal (gyors növekedés és alacsony eladósodottság) rendelkező feltörekvő piacok igen. Ez felhajtotta az árfolyamokat a feltörekvő részvény- és kötvénypiacokon, ám szakértők szerint az eszközök árazása továbbra is kedvezőnek mondható, így buborék kialakulásáról egyelőre nem beszélhetünk. Mindenesetre a feltörekvő piaci eszközök az elmúlt 6 évben tapasztalt folyamatos tőkebeáramlásnak köszönhetően igen kedvező hozamokat produkáltak.

Özönlött a pénz a feltörekvő piacokra Az elmúlt időszak egyik legnagyobb slágerterméke a világ befektetői között a feltörekvő piaci kötvényalapok voltak. A jelenlegi bizonytalan piaci környezetben rekord évet zártak a spekulatív, azaz befektetésre nem ajánlott kötvényekbe fektető alapok az EPFR szerint. Szeptemberig bezárólag ugyanis több mint nettó 39 milliárd dollár...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés