Előfizetői tartalom

Hatalmas pofáraesés! - Nagyot bukott a válság sztárja

Portfolio
Úgy tűnik egyelőre képtelen kimászni a gödörből a válság legsikeresebb hedge fundját irányító John Paulson. A Paulson & Co. alapjai összességében igen rosszul teljesítettek, az Advantage Plus Fund a tavalyi 50 százalékos vesztesége után a felülvizsgált befektetési stratégiával is újabb 10 százalékot veszített idén. A gyenge eredményeket látva a befektetők is hátat fordítottak a gurunak, a hedge fund kezelt vagyona másfél év alatt 42 százalékkal esett - írja a Reuters.

Még várni kell Jonh Paulson feltámadására. Közel az év felénél, a Paulson & Co. egyik legnépszerűbb alapja, az Advantage Plus Fund újabb 10 százalékos mínuszban áll, ahogy egy másik nagyobb alapja is a negatív tartományban tartózkodik idén. Mindkét portfólió esetében az aranybánya részvények esésével indokolta Paulson a gyenge teljesítményt, amelyeket felülsúlyozott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés