Előfizetői tartalom

Gross: heteken belül bejelentést tehet a Fed

Portfolio
Az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed hamarosan elindítja a likviditásbővítés újabb szakaszát, a várhatóan még ebben a hónapban elindított QE3 mellett a jegybanki kommunikáció is meg fog változni, egy speciális inflációs céllal - véli Bill Gross, aki a CNBC-nek adott interjút. A gazdasági bizonytalanság és a részvénypiacokon kialakuló agresszív esések következtében nincs más választása a jegybanknak, egyszerűen be kell jelentenie a QE3-at.

A Pimco nagyágyúja szerint azonban a következő szakasz különböző lesz a korábbi kettőtől, amikor főként toxikus eszközök illetve adósságpapírok felvásárlását valósították meg, ami a jegybaki mérleg óriási növekedését idézte elő. A bejelentésre augusztus végén kerülhet sor, a "szokásoknak" megfelelően Jackson Hole-ban. Tavaly is itt szellőztették meg a QE2-t...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés