Előfizetői tartalom

Fokozódik az árháború a legnagyobb ETF szolgáltatók között

Portfolio
Óriási verseny folyik a befektetőkért a tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) között. A legnagyobb szolgáltatók, mint a Vanguard, az iShares-t birtokló BlackRock, vagy a State Street egyre több alapjának díjait csökkentik, hogy vonzóbbá tegyék termékeiket. Az árháború már nem csak a vételi jutalék, de az alapkezelési díj tekintetében is egyre keményebb, egyelőre azonban állják a sarat a szereplők, a befektetők pedig örülhetnek - írja a Financial Times.

A hagyományos befektetési alapok számára komoly versenytársat jelentenek a tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek), amelyek főként passzív (indexkövető) stratégiát nyújtva jellemzően olcsó, és könnyen elérhető befektetési formát kínálnak a befektetőknek. Ahogy a válság után az aktív stratégiák helyett egyre népszerűbbé váltak az indexkövető alapok, az ETF-ek óriási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés