FONTOS Ez a dolgozók bosszúja: készül a nagy felmondási hullám Magyarországon?
 
Előfizetői tartalom

Európát veszik a nagy vagyonkezelők

Portfolio
Az európai részvénypiacok a jegybankok monetáris lazításának hírére emelkedésbe kezdtek az utóbbi hetekben, a bejelentetések óta a Stoxx Europe 600 index 10 százalék feletti emelkedést mutatott. A régóta várt jegybanki akciók meghozták a nagyobb intézményi befektetők vásárlási kedvét a régióban, több vagyonkezelő is úgy nyilatkozott az utóbbi napokban, hogy felülsúlyozzák az európai részvényeket, amire két év óta nem volt példa. Az ABN Amro és a Bank of America befektetési vezetői is úgy nyilatkoztak az utóbbi napokban, hogy szeptember 10-e óta veszik Európát, bár azért óvatosak a vállalatok jövedelmezőségi kockázatai miatt - írja a Bloomberg.

Az ABN Amro privátbankja szólalt meg elsőként, a befektetési vezető Didier Durat szerint az európai részvényeket szeptember 10-e óta veszik nagyobb mértékben, a korábbi semleges súlyozásról pedig mostanra felülsúlyozásra jutottak el. Mint azt a napokban a szakértő elmondta, a jegybanki akciók nagyon komoly ösztönzést jelentenek, hogy munkára fogjuk a pénzünket. Nagyon optimistán...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés