Előfizetői tartalom

Enyhe tőkebeáramlás a feltörekvő piaci részvényalapoknál

Portfolio
Az európai uniós csúcson bejelentett intézkedések hatására a részvényindexek megpattantak, a feltörekvő piaci MSCI EM index a szerdán zárult hét nap során 4,7 százalékot emelkedett. Ennek ellenére a befektetők nem mutattak nagyobb érdeklődést a részvényalapok iránt, mindössze 15 millió dollár érkezett az alapokba. A GEM régió alapjaiba 151 millió dollár érkezett, azonban ezzel párhuzamosan az ázsiai alapokból 113 millió dollárt vontak ki a befektetők. Egyedüli öröm az lehet, hogy a hazánkat is magában foglaló régióba friss tőke érkezett, azonban a 18 millió dolláros plusz nagyon kevés, főleg úgy, hogy az EMEA régióban a pénz döntő többsége az orosz piacra áramlik.

A feltörekvő piacokon múlt héten erős felpattanás volt látható, az MSCI EM index 4,7 százalékkal értékelődött fel dollárban számolva, amennyiben a szerdán zárult hetet vesszük figyelembe. A legfőbb tényező az emelkedés mögött az volt, hogy a kétnapos Európai Uniós csúcstalálkozón olyan nagyobb horderejű bejelentések is születtek, amely az eurózóna adósságválságának...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés