Előfizetői tartalom

Elfordultak a befektetők a feltörekvő részvényektől

Portfolio
Öt hét után elromlott a hangulat, a feltörekvő részvényalapokból pedig nettó 1,74 milliárd dollárt vontak ki a befektetők a szerdával végződött héten. Ilyen méretű tőkekivonásra május közepe óta nem volt példa. Bár a pénzkivonás valamennyi feltörekvő régiót érintette, legrosszabbul egyértelműen az ázsiai részvényalapok jártak, amelyekből 1,3 milliárd dollárt vontak ki a befektetők a romló kilátások miatt. Mindeközben a fejlett kötvényeknél jóval vonzóbb hozamokat kínáló feltörekvő kötvények iránt továbbra is élénk volt a kereslet, a szerdával végződött héten még nőtt is a tőkebeáramlás, amely egyébként 13. hete tart folyamatosan. A feltörekvő kötvényalapok nettó 679 millió dollárnyi friss tőkét regisztrálhattak a héten - derült ki az EPFR számaiból.

Erősen megromlott a feltörekvő részvények megítélése a szerdával végződött héten, vagyis az EKB bejelentés előtt. Bár az MSCI Emerging Markets index már harmadik hete csökken (legutóbb 1,4 százalékot veszített értékéből), a feltörekvő részvényalapokból csak ezen a héten indult meg a tőkekiáramlás, amivel egyúttal egy öt hetes sorozat szakadt meg. A tőkekivonás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés