Előfizetői tartalom

Egyre népszerűbb a "félelem index"

Portfolio
Egyre többen vesznek olyan alapokat, amelyek a "félelem indexként" is ismert VIX indexet követik teljesítményükkel, legalábbis erre lehet következtetni abból, hogy a UBS 12 új VIX-hez kötődő tőzsdei alapot indít. A VIX index népszerűségét annak köszönheti, hogy tőzsdei turbulenciák esetén jellemzően megemelkedik, amely kedvező fedezési lehetőségeket rejt - írja az ETF db.

A félelem indexként is számon tartott VIX index egyre népszerűbb a befektetők körében, akik mind nagyobb százalékban keresnek olyan termékeket, amelyek teljesítménye követi az indexet. A VIX index alakulása a legfőbb amerikai részvényindex, az S&P 500, opcióiba árazott volatilitását méri. Az index értéke tehát emelkedik, amikor nő a piac volatilitása, amely főleg az ideges...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés