Előfizetői tartalom

Brutális tőkebeáramlás a feltörekvő piacokon - Jön a korrekció?

Portfolio
A Fed harmadik kötvényvásárlási programjának (QE3) kiterjesztésével kapcsolatos várakozások és a kedvező kockázatvállalási kedv tovább növelte a befektetők étvágyát a feltörekvő piaci eszközök iránt. A részvényalapokba például február eleje óta nem tapasztalt, nettó 5,28 milliárd dollárnyi friss tőke érkezett, míg a kötvényalapokba szintén bőven átlag feletti nettó 1,63 milliárd dollár, egyes elemzők szerint a túlzott tőkebeáramlás viszont hamarosan egy nagyobb eladási hullámhoz vezethet. A részvényalapoknál továbbra is az ázsiai és globális alapok voltak a legnépszerűbbek, míg a hazánkat is magába foglaló CEEMEA a rendkívül kedvező környezetben is tőkekivonást szenvedett el.

A feltörekvő piaci részvényalapokba egyre gyorsabb ütemben érkezik a friss tőke, az alapok ráadásul sorozatban a 14. hetüket zárták pozitív tőkebeáramlással. Az EPFR adatai szerint a szerdával végződött héten nettó 5,28 milliárd dollárnyi friss pénz érkezett az alapokba, ami idén a második legmagasabb heti tőkebeáramlásnak felelt meg a február 8-i hét után. A feltörekvő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés