Előfizetői tartalom

Az alternatív befektetési eszközök felé fordult a világ

Portfolio
A részvények és kötvények népszerűségének visszaesésével egyre nő az alternatív befektetések, mint a hedge fund-, magántőke alap-, nyersanyag-, ingatlan-, vagy infrastrukturális befektetések súlya, mind a lakossági, mind az intézményi befektetések között. Bár a válságban volt kisebb visszaesés, azóta tovább nőtt az alternatív eszközökbe fektetett vagyon, 2005-höz képest pedig már több mint duplájára, 6500 milliárd dollárra emelkedett 2011 végére. A főként az USA-ban népszerű alternatív befektetések súlya ráadásul várhatóan tovább növekszik, 2013-ra az amerikai intézményi befektetők vagyonuk negyedét már alternatív eszközökben fogják fialtatni - a McKinsey elemzése szerint. Az alternatívok térnyerése egyúttal komoly kihívást jelent a hagyományos alapkezelők számára is.

Az alternatív befektetések, mint a hedge fund-, magántőke alap-, nyersanyag-, műtárgy-, ingatlan-, vagy infrastrukturális befektetések összértéke 2005 és 2007 között a duplájára nőtt, 2900 milliárd dollárról 5700 milliárdra világszerte. Ezt követően azonban a válság és az ezzel járó gyenge hozamok, a piaci botrányok, a gyenge likviditás, amely megnehezítette a befektetőknek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés