Előfizetői tartalom

Amerikai részvényeken nyert nagyot a kínai állam

Portfolio
Tavaly 10,6%-os hozamot ért el a kínai állami vagyonalap globális portfóliója, a napokban ismertetett beszámoló szerint a magas részvénykitettség megtette a hatását, főként az amerikai papírok hoztak sokat a konyhára. A közzétett anyagból kiderült, hogy a tőzsdén forgó papírok mellett szívesen fektet a vagyonkezelő tőzsdén kívüli társaságokba vagy éppen abszolút hozamú stratégiát követő konstrukciókba - írja a MarketWatch.

A kínai állami vagyonalap, a China Investment Corp. (CIC) publikálta a 2012-re vonatkozó adatait, ebből kiderül, hogy az 575 milliárd dolláros vagyont kezelő alap a globális portfólióján 10,6%-os hozamot ért el, míg 2011-ben 4,3%-os veszteség érte az alapot. A részletes beszámoló szerint 2012-ben az alap növelte a részvénykitettségét, miközben ezzel egy időben a kötvény-...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés