Előfizetői tartalom

A részvénypiacok meg tudják ismételni a tavalyi teljesítményt

Portfolio
A Towers Watson által megkérdezett intézményi befektetők szerint a kedvező hírek ellenére nem lesz olyan könnyű évünk, a fejlett régiókat több nehézség is nyomasztja, főleg a magas adósság és a szükséges költségvetési kiigazítás jelent hatalmas problémákat. Ennek ellenére az alapkezelők nem tehetnek mást az alacsony kamatkörnyezetben, némileg növelniük kell a kockázati kitettségüket. Ezt a folyamatot erősíti, hogy a legtöbb részvénypiacon 2013-ban jobb teljesítményt várnak mint 2012-ben, egyedüli kivétel Amerika és Ausztrália lehet - írja az Investment & Pension Europe.

A különböző régiókból érkező pozitív gazdasági hírek ellenére a Towers Watson által megkérdezett vagyonkezelők szerint 2013 nem lesz fáklyásmenet, a várakozások szerint az eurózónában még mindig nagyon forró a helyzet az adósságválság tombolása miatt, ráadásul Amerikában, az Egyesült Királyságban és Japánban továbbra is kihívásokkal teli a költségvetési helyzet....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés