Előfizetői tartalom

A korrekció ellenére is dől a pénz a feltörekvő piacokra

Portfolio
Bár a feltörekvő részvénypiacokon komoly korrekció bontakozott ki a szerdával végződött héten, amit jelez az MSCI Emerging Markets index közel 4 százalékos esése, a bizalom továbbra sem tört meg a feltörekvő eszközök iránt. A hét nap során nettó 900 millió dollár érkezett a feltörekvő részvény- és 1,4 milliárd a feltörekvő kötvényalapokba. A részvényalapok között egyértelműen a globális alapok voltak a legnépszerűbbek, míg az ázsiai alapok tőkekiáramlást szenvedtek el a kínai tőkekivonás miatt, amit a hivatalos gazdasági növekedési cél csökkentése indokolt. Míg a latin-amerikai alapoknál enyhe kiáramlás, a hazánkat is magába foglaló CEEMEA alapok enyhe tőkebeáramlás volt tapasztalható.

Néhány kedvezőtlen makroadat és a görög kötvénycsere sikerességével kapcsolatos aggodalmak elégnek bizonyultak egy korrekció kialakulásához a részvénypiacokon. A feltörekvő részvénypiacok teljesítményét tükröző MSCI Emerging Markets index január eleje óta tartó szinte töretlen emelkedése most látványos törést mutatott, hiszen a szerdával végződött héten 3,9 százalékkal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés