Előfizetői tartalom

Új megtakarítási program az OTP-nél

Portfolio
Egy friss felmérés szerint a lakosság nyitott a megtakarításokra, és tisztában van, hogy a kitűzött életcéljaihoz nagyjából milyen összegre van szüksége, azonban az emberek 40 százaléka nem tud havonta félretenni, további 36 százalék pedig csak időnként. A lakosság viszont a válság után sokkal tudatosabb lett a pénzügyei területén, a vizsgálat eredményeit felhasználva az OTP Bank egy új szolgáltatást indított, a rendszeres értékpapír vételi megbízást, amelynek az év végéig gyakorlatilag ingyen ki lehet próbálni. A lényeg, hogy havonta relatíve kisebb összegeket is félre lehet tenni, a bank automatikusan intézi a befektetést a megegyezések szerint kiválasztott befektetési alapokba.

A magyar lakosság megtakarítási hajlandósága jóval alacsonyabb, mint a fejlett országokban, a lakosságot arra kell ösztönözni, hogy a rendszeres megtakarításokat preferálja, amely esetében az is elegendő, ha csak kisebb összegeket teszünk havonta félre - kezdte Hamecz István, az OTP Alapkezelő vezérigazgatója a mai sajtótájékoztatót. Hamecz István kérdésünkre elmondta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés