Előfizetői tartalom

Jókora profitra tett szert a Goldman kínai befektetésével

Portfolio
Az amerikai bankóriás, a Goldman Sachs még 2006-ban vásárolt az éppen tőzsdére lépő ICBC bank részvényeiből 2,6 milliárd dollár értékben, és most érkezett el oda, hogy teljes egészében leépítette a kitettségét. Az eladásokkal a riválisaihoz képest többet várt, igaz 2009-ben egy nagyobb pakettet értékesített, viszont az elmúlt egy évben gyorsult be a folyamat, amely hátfőn zárult le. A hírek szerint összességében 10,1 milliárd dollárt kapott a részvényekért, ami azt jelenti, hogy a hétéves befektetési periódus alatt az eredeti befektetését megnégyszerezte - írja a Reuters.

Hasonló témákról is szó esik a június 12-i Portfolio.hu-HVCA éves iparági konferencián, ahol előadást tart Soros György. Regisztráljon Ön is! Több nagyobb pénzügyi csoport is stratégiai kapcsolatot alakított ki a válság előtt kínai bankokkal és biztosítókkal, az együttműködés részeként pedig előfordult, hogy a fejlett országokból érkező szereplők részesedést...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés