Előfizetői tartalom

Csak óvatosan a cégfelvásárlásokkal

Portfolio
A 2013-as esztendő nagyon jól indult a cégfelvásárlási piacon, a nagyobb részben hitelből megvalósított tranzakciók közül két nagyobbra is volt példa, a Dell és a Heinz személyében. A Reuters által megkérdezett szakértők szerint ma már sokkal nehezebb feladata van a befektetőknek, mint a válság kitörése előtt. Főleg egy több tízmilliárd dolláros felvásárlás esetén, nagyon kell ügyelni arra, hogy valódi értéket tudjanak az új tulajdonosok teremteni. A korábban jól működő pénzügyi manőver manapság már nem járja, nem lehet arra építeni, hogy a kezdeti hibát majd ki lehet küszöbölni a kedvező makrogazdasági környezettel.

A cégfelvásárlási piacon még most is igazán népszerűek a tőkeáttételes felvásárlások, különösen 2013 indult erősen, egy hónap alatt két óriási tranzakciót is bejelentettek. Mint azt mi is megírtuk, nem olyan régen lett nyilvános, hogy a Dell milliárdos vezetője a Silver Lake magántőke társasággal közösen 24,4 milliárd dollárért felvásárolta a technológiai óriást...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés