FONTOS Járványügyi figyelmeztetés érkezett: a tavaly decemberi magyarországi többlethalálozás megelőzhető lett volna
 
Előfizetői tartalom

Ázsiai kérője van a Dexia alapkezelési üzletágának

Portfolio
A megszűnés szélére sodródott francia-belga bank, a Dexia csak állami segítséggel tudott talpon maradni, viszont ezért cserébe több üzletágát is értékesítenie kellett a banknak. Most az alapkezelési divízióra kerülhet ki az eladva tábla, a kérő egy ázsiai magántőke társaság, amely a pletykák szerint 500 millió eurót adhat a 80 milliárd eurós vagyont kezelő üzletágért. Amennyiben valóban létrejön az adásvétel, akkor ez lehet a válság után az egyik első, amelyet ázsiai vevő hajt végre a kontinens pénzügyi szektorában - írja a Financial Times.

A válság egyik legnagyobb áldozata, a megroggyant francia-belga bank a Dexia több üzletágát is értékesítette már, a legfrissebb hírek szerint az alapkezelési tevékenységén fog túladni. Az utóbbi években háromszor is állami segítséget kapott banknak pénzt kell szereznie, hogy vissza tudja fizetni az állami támogatást, ennek része az alapkezelés eladása is. Az üzletág...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés