Előfizetői tartalom

A viharban megedződött befektetők már hajlandók pénzt költeni

Portfolio
Európában a fúziók és felvásárlások terén mérsékelt emelkedés indult meg, a válság előtti aranykorszaktól azonban még távol vagyunk. A kontinens két részre szakadt, míg az észak-nyugat-európai vállalatok az egészségesebb mérlegszerkezetüknek köszönhetően új célpontok után kutathatnak, a dél-kelet-európai vállalatok ugyanezt nem mondhatják el magukról - véli Seres Béla, a Deloitte vezető partnere, aki a csütörtöki konferenciánk előadója lesz. Magyarország régiós összevetésben is lemaradónak számít az M&A piacon, ez azonban a gazdaságszerkezet miatt van így, és nem azért, mert valódi versenyhátrányunk van a környező országokhoz képest. A pénzügyi befektetők oldalán bizakodásra adhat okot a Deloitte legfrissebb bizalmi felmérése, a magántőke befektetőknél nagyon sok szabad pénz van, a gazdasági kilátások javulásával összhangban pedig a kockázatvállalási hajlandóságuk is emelkedik.

Már csak napok vannak hátra a Portfolio.hu - HVCA június 2-ai CEE Private Equity and Corporate Finance 2011 konferenciájáig. Ne maradjon le az utolsó helyekről! JELENTKEZZEN Ön is a rendezvényre! Portfolio.hu: Mit gondol az európai M&A piacról, tekintettel arra, hogy már a 2011-es év közel fele eltelt? Seres Béla: Az M&A aktivitás legtöbbször szorosan együtt mozog gazdasági...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés