FONTOS Alulmaradt Joe Biden az elnökjelölti vitán, megy a találgatás a lecseréléséről
 
Előfizetői tartalom

Megpattant a kukorica és a búza a gyenge készletadatokra

Portfolio
A várakozásokhoz képest alacsonyabbak lehetnek a 2012-2013-as szezonban a kukorica- és búzakészletek - derült ki az USDA legfrissebb jelentéséből. Az októberi előrejelzésében csökkentette a kukorica és búza termelésére vonatkozó várakozását is a szeptemberihez képest az amerikai mezőgazdasági minisztérium - írja a Bloomberg. Ezt követően a kukorica ára 4,5, a búzáé 2,5 százalékkal került feljebb.

A globális kukorica készletek a várakozásoknál alacsonyabbak lehetnek az október elsején indult 2012-2013-as szezonban. Az USDA várakozása szerint ugyanis mindössze 117,2 millió tonna lehet, ami elmarad a Blooomberg 12,55 milliós elemzői várakozásától. A világ legnagyobb kukorica exportőrének számító USA tartalékai 37 százalékkal, 619 millió vékára eshetnek az idei 988...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés