Előfizetői tartalom

Zsákolják a nyersanyagokat a spekulánsok

Portfolio
Tovább döntötték a pénzt az árupiacokra a hedge fundok és egyéb nagy spekulatív befektetők a múlt szerdával végződött héten. A spekulánsok leginkább a nemesfémeket, azon belül is az ezüstöt kedvelték, amely idén már több mint 20 százalékot drágult. Jelentős számban nyitottak vételi pozíciókat a fontosabb mezőgazdasági termékek (búza, kukorica, szójabab) piacán is, ahol azonban a spekulánsok érdeklődését egyelőre kevésbé követte az árak emelkedése. Az elmúlt hónapban napvilágot látott kedvező makroadatok, és ehhez kapcsolódóan enyhülő recessziós félelmek a réz piacán is élénkülő spekulációhoz vezettek.

Azóta, hogy december végén közel 3 éve nem tapasztalt szintre csökkentették árupiaci kitettségüket a hedge fundok, a legnagyobb piaci spekulánsok hétről hétre szinte töretlenül növelik keresletüket a nyersanyagok iránt. Az amerikai árupiacokon a legnagyobb spekuláns szereplők határidős- és opciós piaci nettó vételi pozíciói a szeptemberi mélyrepülés óta nem volt ilyen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés