Előfizetői tartalom

Beigazolódtak a félelmek - lefeleződött az indiai aranyimport

Portfolio
A negyedik negyedévben jellemzően igen magas szokott lenni az indiai aranyimport, hiszen a házassági szezon miatt jelentősen megugrik az ékszerkereslet. Idén azonban elmaradt a várt hatás, nem utolsó sorban az indiai rúpia gyengülése miatt. A negyedik negyedévben az indiai aranyimport 56 százalékkal esett - írja a CNBC.

Hiába az utolsó negyedév a legerősebb az indiai aranyfogyasztásban, köszönhetően házasodási szezonnak, amely során jellemzően jelentősen megugrik az arany ékszerek iránti kereslet, 2011-ben meglepetésre 56 százalékkal, 125 tonnára esett vissza az indiai aranyimport az utolsó negyedévben. Ezzel az egész évre jellemző aranyimport 8,4 százalékkal, 878 tonnára csökkent, miközben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés