Előfizetői tartalom

Százéves kötvényeket bocsátana ki Nagy-Britannia

Portfolio
Nem kevesebb, mint 100 éves futamidejű államkötvény kibocsátását tervezik Nagy-Britanniában. Sőt, akár soha le nem járó kötvények kibocsátására is sor kerülhet. Ezzel tovább nőne a brit adósság átlagos lejárata. Az extrém futamidejű kötvénykibocsátás mellett szól, hogy jelenleg igen alacsony a kamatkörnyezet, a befektetők pedig komoly érdeklődést mutatnak a hosszú kötvények iránt - írja a Reuters.

A brit adósságkezelő központ jövő héten tart megbeszélést arról, kibocsássanak-e 100 éves, vagy akár soha le nem járó államkötvényeket. Ilyen soha le nem járó kötvényeket utoljára az első világháború után bocsátottak ki a szigetországban. A kibocsátás mellett szól, hogy most igen nagy befektetői érdeklődés mutatkozik a hosszú lejáratú államkötvények iránt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés