Előfizetői tartalom

A bátrabbaknak már érdemes lehet részvényeket vásárolniuk

Portfolio
A júniusi görög választásokig a piaci volatilitás emelkedésére lehet számítani, a kedvező részvénypiaci árazással szemben ugyanis egy esetleges görög csőd, és az eurózóna elhagyásának beláthatatlan következményei állnak. Az elmúlt hónap részvény- és árupiaci zuhanása után a hazai alapkezelők összességében a részvények enyhe felülsúlyozását ajánlották, ám a helyzet és a kockázatok megítélése erősen megosztotta a szakembereket. Viszonylagos egyetértés mutatkozott viszont az alapkezelők között abban, hogy a hazai eszközök (részvények, kötvények) vonzóbbá váltak, miközben az alternatív befektetések (nyersanyagok, abszolút hozamú eszközök) kilátásai romlottak.

A "Portfólió-ajánlók" sorozatunk keretében minden hónapban arról kérdezzük a hazai alapkezelőket, hogy miképpen állítanának össze egy közepes kockázatvállalású, közép távra szóló modellportfóliót. Az ajánlók a májusi helyzetnek megfelelően készültek el, a piacot jól lefedő felmérésünkben 9 alapkezelő szerepeltette magát. A portfólió-ajánlókat a következő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés